lördag 13 juli 2013

Resan till Komodo

Tidigt igår morse började vår resa mot Komodo. Väckarklockan ringde redan klockan 04:00 och man var lite mör efter bara några timmars sömn i kroppen. Vi åt donuts till frukost och flög med Lion Air. Vi mellanlandade på Bali - på samma landningsbana där detta flygbolag hade en incident för bara ett tag sedan...


Det fick bli en liten turbopropp vidare från Bali österut till Flores. Det tog en timme precis.


Utsikten över övärlden strax innan landning. Landskapet här är betydligt kargare än på andra ställen i Indonesien.


Hit kommer turister bland annat för att titta på de stora komodovaranerna - redan på flygplatsen finns det en sådan.


Vi träffade en av ägarna till vårt hotell redan på flygplatsen och åkte gemensamt till deras kontor i Labuanbajo på Flores. Det tog bara några minuter med bil. Vi kollade räkenskaperna, checkade in, köpte lite snacks och promenerade bort till hamnen.



Ungarna gick givetvis direkt upp på taket där det fanns stora sittkuddar.


Hej då Labuanbajo.


Båtresan tog nästan två timmar. Vi var rejält hungriga eftersom vi inte hade hunnit att äta någonting ordentligt på hela dagen. Chrille och Sara låg och diggade ombord.


Vi andra njöt av utsikten och käkade kassavachips.


Hugo lyckades somna en stund.


Klockan hann bli två på eftermiddagen när vi äntligen kom fram till ön Sabayor.



Vårt hotell är det enda som finns på ön.



Här kommer vi att trivas.


Vi bor i små bungalows. Jag och Chrille har en egen bunge vilket är superlyxigt.


Det är helpension på ön och måltiderna intas på nedanstående ställe. Ägarna är italienare så det serveras italienska flerrättersmiddagar. Luncherna är dock indonesiska.


Igår var vi alla helt slut och gick och la oss tidigt. Lova hade dessutom lite ont i öronen och fick örondroppar av hotellpersonalen. Även Hugo hade känningar i halsen. Vi sov länge allihopa och barnen mådde bättre idag så vi har snorklat på husrevet. Vi såg en stor orange sjöhäst och massor av olika fiskar.


Just nu spelas det Risk. Snart är det dags för lunch och i eftermiddag hoppas jag att vi hinner med en utflykt till Komodo för att titta på ödlorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar