tisdag 16 juli 2013

Flying foxes

Gänget som inte dök var kvar hemma igår och byggde sandslott. Det blev tävling om vem som byggde det finaste. Ett fransktalande par från Reunion fick vara domare.


Saras bidrag vann trots att hon inte byggde något slott utan en orm istället. Vi snorklade på husrevet på eftermiddagen och det visade sig att resortens pir är ett fantastiskt snorklingsställe. Det finns otroligt mycket fisk i stora stim där under och vi såg också flera små squids, tre stora cattle fish, en stor brunfläckig sak med piggar på ryggen och liten kjol undertill och många stora oranga och blå stjöstjärnor.


Sent på eftermiddagen var det dags att åka båt igen. Vi skulle på utflykt för att titta på de stora flygande hundarna som tydligen har bon på en liten ö och flyger inåt Flores varje dag då solen går ner. Små vampyrer alltså.


Det tog drygt en timme att ta sig dit och vi njöt av den svala kvällsbrisen i sittkuddarna på båttaket.


På vägen dit såg flera stora fiskar som slängde sig högt upp i luften. Våra medpassagerare trodde att det var marlins. De var svåra att fånga på bild.




Framme vid den aktuella flying fox-ön fanns det flera båtar på plats som låg och väntade på solnedgången.


Vi såg då också delfiner. Även de var svåra att fånga på bild.




En stor fågel krestade runt oss hela tiden.


Hugo tog kvällens vackraste bild.


Så äntligen kom de...


.. och såg ut som batman hela gänget.


Det kom fler och fler och det verkade aldrig ta slut. Vi gav upp efter en stund och återvände hem i mörkret.


Det blev en god middag på kvällen. Vi åt en stor grillad grouper bland annat och creme brule och kokospudding till efterrätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar