onsdag 30 november 2011

Veckan i korthet

I måndags var barnen lediga från skolan och vi passade därför på att förnya våra visum. Dessa skall förnyas varje år och vi har ju snart varit här så länge. Gud vad tiden går fort när man har kul.


Det var två timmars väntan på att få gå in och bli fotograferad. Trots agent. Agenter har alla. De hjälper till med pappersarbetet och framför allt med att få gå före i kön... detta kontor är dock nyöppnat och väldigt modernt med datoriserade nummerlappar och allt så det går inte att smita före hur som helst. Förra gången vi ansökte om visum - i de gamla lokalerna, gick det betydligt smidigare.


Idag onsdag var jag och spelade golf på Riverside med danska Sine. Himmel vad varmt det var. Jag för var säkerhets skull helt svartklädd dessutom. Golfen gick sådär.. men denna bana är så fin.


En snabbdusch senare var det full fart till skolan eftersom vi hade vårt andra Luciarep.


Nu packning och skriva komihåglappar till maken och sonen som har fullt schema här hemma när jag och Sara är i Vietnam. Hugge har tryouts för ännu ett lag - nu för Coca-Colacupen, stor fotbollsturnering med Allstar-laget hela helgen och Chrille ska på julfest med Nordiska klubben på lördag. Iyem ska göra Janssons frestelse till detta knytkalas.

Singapore - avresedagen

Sista dagen i Singapore. Och sista inlägget från Singapore för denna gång. Vi utforskade Sentosa Island och hela ön är som en enda stor nöjespark. Vi åt frukost på stranden.


Det finns massor av aktiviteter man kan göra. Vi testade rodelbanan där man åkte upp med en linbana.



Sara koncentrerade sig i kurvorna.


Hugo - som redan hade kört av banan en gång, stylade vid målgången.



Och körde in i mittrefugen.


Medan barnen fortsatte att åka gick Chrille och jag en promenad längs den fina stranden. Vattnet var inte så fantastiskt, men stranden var desto bättre. Otroligt fin.


Två stationer med monorailen tillbaka till hotellet för packning (Monika) och snabbdopp för de andra.


På vägen ut till flygplatsen blev det lunchstopp i stan på restaurang IndoChine. Det var ett litet äventyr att komma dit då taxichaffisen hade lånat sitt taxileg av någon, kunde inte prata engelska och vi hade varken adress eller karta med oss. Vi kom fram till slut.


Restaurangen ligger mittemot turistfällorna på Boat Quay där vi åt middag med Birgitta och Fredde när vi var i Singapore i maj. Synd att vi inte hittade hit då för maten var god - speciellt efterätterna.


Det bjöds även på underhållning - i form av roddtävling, till maten.

tisdag 29 november 2011

Singapore dag 2

På lördagen var det Chrilles tur att ta över staffettpinnen och gå på Universal med barnen. De såg lika mycket fram emot dag två, om inte ännu mer.


Själv fick jag en dag för mig själv och åkte in till Orchard Road. Jag tittade bland annat in i den nyöppnade HM-butiken. Jag köpte dock inte en pryl. Varken på HM eller någon annanstans. Kanske var jag för trött efter dagen innan.


Resten av familjen anslöt tidigare än väntat. Köerna på Universal var hysteriska. Man fick stå i kö i upp till 80 minuter. Snabbpasset får endast utnyttjas en gång på varje ställe. Vi gick och käkade lunch på EON istället.


På eftermiddagen gick barnen tillbaka till Universal helt själva. Vi hade fått nog. Och de hade många åk kvar att göra...Vad skönt det är att ha stora barn ibland.

På kvällen åkte vi till Clarks Quay där restaurangerna och barerna ligger på rad. Även detta som ett Gröna Lund fast för vuxna. Vi gick inte på Hooters, utan på en mer städad italienare.


På nedanstående ställe, the Clinic, såg det ut som om man kunde beställa drinkarna i dropppåse på ställning.

Den turkiska glassen var populär, mycket tack vare försäljaren som retades med alla som köpte.

IKEA

Efter premiärdagen på Universal åkte vi till IKEA. Barnen hade sett så mycket fram emot att få äta riktiga, svenska köttbullar. Vi köpte massor med mat i restaurangen. Barnen åt glupskt upp sina stora portioner. Hugo käkade så snabbt att han tappade andan. Jag åt räkmacka och en liten portion med köttbullar. Vi hade ju trots allt inte ätit någon lunch.


Jag passade också på att köpa gardinupphängning och adventsljusstakar. Matavdelningen blev vi dock grymt besvikna på. Bara IKEA:s egen mat. Så ofantligt trist. Jag fick i alla fall tag på en flaska O.P. Andersson  och sill till Nordiska Klubbens julmiddag nu på lördag.


På vägen hem i taxin upptäckte vi Chrille i taxin bakom. Snacka om tajming.


Det blev en lugn fredagskväll. Alla var lite möra.


Sara fick hälsa på några fler filmfigurer på kvällen.

Universal Studios

Eftersom vi bodde så nära var det bara att gå igenom ett shoppingstråk och sen ta en fantastisk rulltrappa ner till Universal där de spelade tjusig filmmusik.


En obligatorisk bild.


5:th Avenue.


Charlie Chaplin dök upp, men barnen visste inte vem detta var!



Bergochdalbanor är det bästa Hugo och Sara vet just nu. De passade på att åka Human och Cylon många gånger på förmiddagen innan det blev köer. Det var tur att vi var där på en fredag. Fastpasset behövde knappt användas.



 Vi såg en Shrekföreställning på slottet i Far Far Away-land.


En annan bergochdalbana var the Mummy. Den åkte till och med jag. Två gånger. Jag var mäkta stolt över mig själv då man åkte i ett mörkt rum. Fram- och baklänges. Det läskigaste var nästan gången till banan där man gick igenom en väldigt lång och mörk labyrint. Jag släppte iväg barnen själva första gången de skulle åka och Sara kom tillbaka alldeles skakig i benen.


Vi såg en dansshow med djuren från Madagaskar.


Och en stuntföreställning som var jättebra. Där kunde man välja att sitta på tre olika typer av platser: dygnsura, blöta och torra. Sara tog så klart den förstnämnda och blev oerhört besviken när hon inte fick en enda vattendroppe på sig.


En besvikelse var att en av parkens huvudattraktioner var stängd. Den på the Lost World. Barnen bara måste komma tillbaka en annan gång och få åka den!



Det började att störtregna när de var uppe i en av bergochdalbanorna för femtioelfte gången. Men det gjorde inte så mycket. De bara åkte och åkte.


Frankenstein sprang vi också på.


Och Hacke Hackspetta.


Sex timmar senare var det två trötta, men alldeles saliga barn som lämnade parken. Och hungriga. De hade inte ens haft tid att äta. De gick med på att vi lämnade stället då de visste att de skulle komma tillbaka redan dagen därpå. Tvådagarspass hade ju inhandlats i förtid.

Singapore - ankomstdagen

Barnen och jag kom till Singapore i torsdags kväll. Redan då visste de att detta skulle bli en av de bästa resorna i deras liv. Vi bodde nämligen i Resort World på Sentosa Island. Vägg i vägg med alla attraktioner för både vuxna och barn. Det var som att bo mitt i Gröna Lund.
Första middagen intogs på Hard Rock Café och Hugge var säker. - 'Detta är den godaste hamburgaren jag ätit i hela mitt liv'. Den slog till och men den som legat etta på Hugges lista ett bra tag nu - den på Jimmy's Steakhouse i Stockholm. Och det är ett bra betyg det.


Vi bodde på Hotel Festive med utsikt över Singapore och taket på Universal Studios. I Singapore har man ofta tak över gågator. Det verka regna friskt i denna stad när det väl regnar.


Luftfuktigheten är också besvärlig. Jag öppnade balkongdörren på morgonen och det blev kondens på spegeln på en gång. En kul lek blev det i alla fall.



Barnen hittade snabbt en favoritaffär. Sara då i synnerhet som blivit något av en godisgris på senare tid. De köpte mycket godis i denna affär.





Huggo blev något besviken på sitt inköp vid ett tillfälle - hans chokladbitar visade sig vara julgranspynt. Han tyckte att det var lite dyrt att behöva betala 40 SEK för fem små chokladbitar.


Fortsättning följer. Vi har varit helt avklippta från verkligheten ett tag - både i Singapore och här hemma då vi har haft problem med intranätet. Jag har nu en bra kontakt med en kille som installerade vårt trådlösa nätverk. Han kommer direkt när man ringer vilket är urskönt. En egen IT-tekniker är guld värt.