tisdag 29 november 2011

Universal Studios

Eftersom vi bodde så nära var det bara att gå igenom ett shoppingstråk och sen ta en fantastisk rulltrappa ner till Universal där de spelade tjusig filmmusik.


En obligatorisk bild.


5:th Avenue.


Charlie Chaplin dök upp, men barnen visste inte vem detta var!



Bergochdalbanor är det bästa Hugo och Sara vet just nu. De passade på att åka Human och Cylon många gånger på förmiddagen innan det blev köer. Det var tur att vi var där på en fredag. Fastpasset behövde knappt användas.



 Vi såg en Shrekföreställning på slottet i Far Far Away-land.


En annan bergochdalbana var the Mummy. Den åkte till och med jag. Två gånger. Jag var mäkta stolt över mig själv då man åkte i ett mörkt rum. Fram- och baklänges. Det läskigaste var nästan gången till banan där man gick igenom en väldigt lång och mörk labyrint. Jag släppte iväg barnen själva första gången de skulle åka och Sara kom tillbaka alldeles skakig i benen.


Vi såg en dansshow med djuren från Madagaskar.


Och en stuntföreställning som var jättebra. Där kunde man välja att sitta på tre olika typer av platser: dygnsura, blöta och torra. Sara tog så klart den förstnämnda och blev oerhört besviken när hon inte fick en enda vattendroppe på sig.


En besvikelse var att en av parkens huvudattraktioner var stängd. Den på the Lost World. Barnen bara måste komma tillbaka en annan gång och få åka den!



Det började att störtregna när de var uppe i en av bergochdalbanorna för femtioelfte gången. Men det gjorde inte så mycket. De bara åkte och åkte.


Frankenstein sprang vi också på.


Och Hacke Hackspetta.


Sex timmar senare var det två trötta, men alldeles saliga barn som lämnade parken. Och hungriga. De hade inte ens haft tid att äta. De gick med på att vi lämnade stället då de visste att de skulle komma tillbaka redan dagen därpå. Tvådagarspass hade ju inhandlats i förtid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar