torsdag 24 november 2011

Besök i kampung

Idag en busy dag. Jag åkte direkt från morgonens bahasalektion till Kampung Kids - en organisation som den Nordiska Klubben sponsrar. Jag och Maria skulle besöka några av barnen som vi betalar skolgången för. Tyvärr, tyvärr satt jag fast i trafiken i över en timma på vägen dit och kom när alla besök hemma hos familjerna redan var avklarade. Jag kunde i alla fall gå med på rundturen i kampungen - området, där familjerna bor.


När det regnar i mer en halvtimme stiger vattnet här flera meter. Alla huset blir då mer eller mindre dränkta.


Staten har nyligen byggt en ny skola för barnen i detta område. Förut kunde de inte gå i skolan när det regnade. Skoluniform är obligatoriskt för alla.


Alla barnen ville vara med på bild.


Även de allra minsta.


Flickan i rött nedan är ett av barnen som vi sponsrar.


Områden ligger inklämt mellan tjusiga villa- och höghuskvarter. Bland annat den australiensiska ambassaden har sitt compund i anslutning till denna kampung.

Vattenpumpen som några av invånarna här nyttjar används flitigt.


Toaletten likaså.


Några kvinnor driver en populär cateringrestaurang. De kokar bland annat en god kola på kokosmjölk som vi fick smaka på. Den smakade lite som våra gräddkolakarameller.


Denna kvinna ville att vi skulle fota inne i hennes hus.



Ja, nu snabbpackning och sen vidare till skolan och hämta barnen för nu bär det av till Singapore. Tvära kast mellan saker och ting idag alltså.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar