lördag 31 mars 2012

Lördag på Bali

Så har ännu en härlig dag gått. Vi vaknade sent som vanligt och fick dra upp ungarna till frukost. Sen gick vi en kort promenad i den gassande värmen - längs stranden i Kuta. Det är inte så badvänligt här om man inte surfar. Vågorna är höga på denna sida av Bali.


Vi sökte i alla fall upp ett spa och tog både massage och mani-pedi hela gänget.


På vägen såg vi också Bubba Gumps restaurang. Lite kul, om man som vi nyligen sett filmen om Forest Gump. Det fanns en likadan krog på toppen av Victoria Peak i Hong Kong också.


Det bidde en lunch mitt i smeten. Något trafikstört dock, men maten var god.


Poolbad blev det först sent på eftermiddagen. Sara hade sin nya badtröja på sig.



Vi badade och sjöng 'Dum-dum-dumedumedumedumedumedum osv' som vi hittade på egna verser till.


På kvällen blev det fin middag på Potato Head i Seminyak. En systerkrog till restaurangen med samma namn i Jakarta. Det var så bra! Vi hade inte beställt bord och fick därför sitta i en säng. Men det var ganska läckert och vi satt på första parkett från havet.


Maten var urgod. Vi åt bland annat tartar på rökt anka, sallad med mozzarella och aubergine samt en massa gott kallskuret till förrätt.


Och profiteroles till efterrätt.


Restaurangen är bara ett år gammal och inrymd i en så häftig byggnad precis på stranden. Tyvärr fick jag inte med detta på någon bra bild på grund av mörkret. Det är egentligen tre restauranger i en och dessutom en beach club - det finns en stor pool i mitten. Vet inte om man ser något nedan.



Imorgon bär det av hem till Jakarta igen.

Fredag på Bali

Igår var det en heldag vid poolen med pappa - äntligen! Förutom då ett kortare avbrott för Chrille och barnen som bland annat gick ut och köpte varsin keps. Det blev en del lekar i poolen också. Här nedan försöker barnen ta världsrekord i att vara 'under vatten' så länge som möjligt. Chrille tar tid.... De tror inte att det syns att de fubbar....



Lunchen intogs vid poolen den också. Sara fick ett ritblock och kritor för första gången på flera år.


Nya kepsen.


På kvällen hamnade vi på en kubansk krog - La Havana, och käkade riktigt gott.


'The Burger from Hell' med mycket jalapenos i var stark med urgod. Och enorm.


Grillspettet för två personer var stort nog för ett helt gäng.


Vi hade även beställt in en helgrillad snapper..... och nej, vi orkade inte äta upp allt.


Sara kom på Loisans gamla skämt häromdagen som hon nu drar varje gång vi äter. - 'Säg ring, ring', säger hon. Och när man säger det svarar hon i den brutna tandpetaren och säger - 'Hallå'.


När vi gick hem höll alla affärer i den lilla gränden, Poppies 1, på att stänga. Det blev alldeles mörkt. Lika mörkt som det tydligen konstant är i Nordkorea. Jag måste bara rekommendera en bra bok om just Nordkorea som jag precis läst ut. Den heter 'Nothing to envy' och är skriven av Barbara Demick.

torsdag 29 mars 2012

Bali

Så är vi hemma i Indonesien igen. Tillbaka i värmen och det är så skönt.
Vi landade sent igår kväll och det var många plan som kom samtidigt. Ett smart drag var att anlita en bärare som hjälpte oss att kapa kötiden med mer än hälften. Så bra. Vi klarade hela proceduren på dryg en halvtimma istället för att trängas med alla andra som igår kväll skulle ta sig igenom de långa köerna vid immigration och framför allt tullen. Han var värd varenda krona. Det enda läskiga var att knarkhunden som nosade på alla väskor i kön till tullen luktade extra länge på våra väskor. Jag började tycka att det var lite obehagligt, men kom sen på att det måste ha varit Saras köttbullar som hon till varje pris skulle köpa på IKEA. Köttbullarna har nog ändå inte överlevt efter att ha legat i minibaren sedan i lördags.

Vi bor på Hard Rock Hotel och det är bara sådär. Jag trodde det skulle vara lite flottare. Det känns lite gammalt och småskitigt överallt. Poolen är dock fin. Det är dock party på hotellet varje kväll och vi har fått rum mot den lugna poolen.


Idag har vi mest softat.


Och lunchat med Boel som också är här.


Det blev en kort shoppingtur efter lunch också då det finns så mycket affärer här i Kuta. Vi hittade ett par bra skor till Hugge. Sen blev det glass på Cold Stone till efterrätt.


Nu väntar vi på Chrille som landar vid 19:30-tiden ikväll.

tisdag 27 mars 2012

Ocean Park, HK

Idag åkte vi återigen till Hong Kong-ön och gick på Ocean Park vilket uppskattades väldigt mycket av barnen. Detta var mycket bättre än Disney Land.


Vi började med akvariet där det fanns ett antal fiskar som lös i mörkret. Sara hjälpte till att leda lite spänning som lös upp plankton i ett akvarium.


Detta är en nautilus.


Det gröna i mitten är en jättefint kamouflerad sjöhäst som ser ut som en växt.


Hugo tyckte inte att detta var det bästa akvariet han hade varit på. Det fanns ju inte ens ett rullband att åka på....


Vi fick med oss en souvenir hem till pappa i alla fall.


Med detta kort på insidan.


Därifrån gick vi vidare till pandorna som mestadels låg och sov.





Från parkens gamla Hong Kong-del kunde man ta en linbana till parkens övriga delar. Men eftersom vi befinner oss i en stor asiatisk stad fanns det fler som ville göra det.... det är så mycket folk överallt! Det bidde ingen tur med linbanan.


Vi träffade dock på en skön tant där.


Hos henne kunde man kasta basketbollar och vinna saker.


Vi tog tåget upp till toppen istället. Där fanns det mycket som barnen gillade.


Bland annat denna läskiga berg-och-dalbana som de åkte många gånger trots att man åkte upp och ner över branten ner mot vattnet. Detta är det läskigaste Hugo åkt någonsin.


Här sitter de och skriker längt ut i vagnen.


Jag stog och njöt av utsikten mest hela tiden.


Jag åkte inte ens detta då det fanns risk för att bli 'soaked'.


Uppskjutet fick barnen också åka själva.


Sara vågade sig bara upp en gång. Detta var det läskigaste hon åkt i sitt liv.


Hugo åkte detta två gånger.


Parken var jättestor och transportsträckorna mellan de olika delarna var långa. Speciellt om man som vi gick lite fel. Längst bort i parken låg denna gamla berg-och-dalbana. Den fick barnen inte åka för mig. Den såg riktigt farlig ut.


Vi missade också delfin- och sjölejonshowen. Där skulle man tydligen ha varit en timme innan föreställningens början för att få plats. Vi tröstade oss inte med snacksen de sålde utanför heller.


Hugo var den som bestämde när det fick räcka för idag. Han var helt slut efter alla åk. -'G-krafterna har tröttat ut mig', sa han. De åkte en snurrande grej mitt på dagen och han repade sig nog aldrig efter den åkturen.

Ikväll är det vår sista kväll i HK. Imorgon drar vi vidare till Bali. Gud vad vi har det bra!