söndag 25 mars 2012

Hong Kong - ankomstdagen

Det tog fem timmar att flyga till Hong Kong och resan kändes kort då vi alla tittade på film hela tiden. Första stoppet i Hong Kong blev IKEA efter barnens önskemål.


Köttbullar till middag blir det om de själva får bestämma. Gummikonsistens och dito smak på dessa tyvärr. Och en räkmacka som var katastrofdålig. Pinsamt att Ingvar prånglar ut denna mat och kallar den svensk egentligen.


Ytterligare en STOR besvikelse var matshopen. Jag hade hört att Ingvar nu ändrat sig och börjat sälja riktig svensk mat efter allt ramaskri. Men icke. Bara IKEAs egna produkter. Så förbaskat tråkigt. Nej, det är nog sista gången vi besöker IKEA utomlands. Om jag får bestämma. Vi köpte endast lite lingonsylt.


På kvällen gick vi ut i vimlet på Kowloon. Det var kallt! Säkert bara 15-20 grader på kvällen. Vi har bara shorts med oss eftersom Chrilles chef - som är i HK då och då, hade sagt att man knappt behöver en tröja. Detta stämde inte. Sara fick köpa sig ett par varma leggings redan första kvällen. Och Hugo provade flera par byxor på HM, men hittade inga han gillade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar