tisdag 20 mars 2012

Immigration

Saras klass har arbetat med ett stort projekt i skolan som handlat om invandring, i synnerhet då invandring till USA. De har fått lära sig varför och hur många människor som invandrat till USA genom åren.

De har i samband med det fått hitta på egna historiska personer och beskriva vem de är, varför de invandrar och när i tiden detta skedde. Många hemläxor har handlat om detta på sistone. Det var därför lätt att ta till Vilhelm Mobergs 'Utvandrarna' för att hjälpa Sara med det historiska perpektivet. Idag avslutades hela arbetet genom att de själva fick agera sina hitta-på-personer och låtsas invadra till USA. De fick landa på Ellis Island och gå igenom hela proceduren med intervju och svära trohetseden. Sara var Anna-Karin från Småland idag. Hon var glad att hon klarade av att svara på alla frågor under intervjun och slapp sitta i detention som flera andra var tvungna att göra.


Vi mammor ställde som vanligt upp och serverade mat från de olika utvandringsländerna. Det bjöds på en massa god mat. Vi fick polska piroger, turkisk kålsoppa, engelska scones och koreansk mat bland annat.


Jag gräddade våfflor. De gick åt som smör i solsken. Det var kö till min våffelstation nästan hela tiden.


Ikväll är det tjejkväll med utgång. Vi ska säga hej-då till Maria som snart flyttar till Kenya. Det känns lite sorgligt och vi kommer att sakna henne. Vi har haft ett stadigt tennisgäng som nu bryts upp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar