onsdag 21 mars 2012

Tjejmiddag och TKI Anglia

Tjejmiddag igår kväll på FJL. Det var fullt blås på AC:n inomhus, vi frös och fick sitta på terrassen istället. Där var det myggigt, men väldigt trevligt. Som tur var hade Torill med sig myggsprayen.


Maria - i mitten, ska flytta till Kenya efter många år i Asien. Hon fick lite indonesisk batik i present från oss mot att hon planerar en safariresa för oss alla nästa år...


Vi blev så klart utstädade från restaurangen. Jag, Gunilla, Boel och Maria fortsatte till en annan bar och drack goda guavajuicedrinkar. Där spelade de Loreens vinnarlåt från svenska Melodifestivalen vilket var otroligt. Vi blev utstädade även därifrån, fast då var klockan halv två och dax att bege sig av hemåt.


När väckarklockan ringde klockan 06:00 - som vanligt alltså, kändes det som om jag inte sovit en endaste blund. Jag somnade om en liten stund efter att familjen hade gått hemifrån, men det var snart dags att gå upp även för mig. Jag följde nämligen med Gunilla ut till TKI Anglia, 'vår' förskola i Bekasi. Detta är en förskola som den Nordiska Klubben har byggt och drivit med hjälp av en famtastisk kvinna vid namn Ibu Els.
Ibu Els har även hjälpt ett stort antal småflickor från att bli bortgifta i för tidig ålder, bekostat skolgång för många barn och öppnat en klinik där en sjuksyster har tagit emot fattiga patienter. Nordiska klubben har genom åren hjälpt till att sponsra alla hennes verksamheter.

Området är idag mer utvecklat än när Ibu Els startade sin verksamhet och många har nu råd att själva betala för förskolan. Vi fortsätter dock sponsra några barn då förskolan är extra viktig för de allra fattigaste eftersom barnen måste kunna läsa enkla ord och räkna några enkla tal inann de får börja skolan.


Barnen i denna förskola är fem och  sex år gamla. Några flickor tränade på en dansuppvisning de ska ha i nästa vecka.


Barnen var så nyfikna på oss.


Det är en mycket trevlig liten förskola med flera anställda lärare.


Sara hade bara halvdag i skolan idag och vi åkte och käkade lunch på hennes favoritrestaurang på PIM. Det är nämligen parent/teacher conferences i skolan just nu och eftersom de sker på skoltid är barnen lediga idag och imorgon. På fredag är det en röd dag här i Indonesien och nästa vecka är det skollov.


Sara gjorde sin standardbeställning...


...och jag tog en japansk kyckling- och grönsakssoppa med feta udonnudlar i. Så gott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar