tisdag 30 april 2013

Valborg med såpbubblor

Glad Valborg! 
Gud vad det hade varit roligt att susa hem ikväll för att hälsa våren välkommen och skåla för kungen.


Här är det vanligt skoldag idag och jag har roat mig med att äntligen lämna in alla våra filmer till nedanstående ställe för att föra över allt till DVD-skivor. Vi har genom åren filmat med en mängd olika videokameror och jag lämnade därför in både VHS-kassetter, andra kassetter i två olika mindre storlekar samt ett helt gäng små mini-skivor. Jag blev överlycklig när de sa att det inte skulle bli några problem. Gud så bra om det verkligen stämmer för de gamla kassettkamerorna har jag inte kvar längre. Resultatet får vi se i nästa vecka.


Det låg en liten död fågel vid poolen precis.


Men han var inte död visade det sig när jag stog och fotade utan började blinka helt plötsligt. Jag försökte då vända honom rätt så han skulle slippa att ligga på rygg.


Hoppas att han kan flyga iväg snart.


Sara blåser såpbubblor nu på eftermiddagen innan det är dags att åka till fotbollsträningen.








Imorgon, den 1:a man, är det vanlig skol- och arbetsdag också. Man har dock varnat för stora demonstrationer och då ska man inte bege sig ut i trafiken i onödan. Man kommer bland annat att protestera mot höjda bensinpriser eftersom de stora subventionerna på bensin skall tas bort.

måndag 29 april 2013

Cupcakes

Vi hade lite ärenden att uträtta - Sara och jag, och åkte därför till PIM på eftermiddagen. Det var dagens andra runda till PIM för min del eftersom jag också var där och åt lunch med Isabelle. Sara åt middag på Fatburger. Jag drack en iste eftersom jag fastar idag. Jag ska fasta två gånger i veckan ett tag framöver - detta efter att ha sett BBC-dokumentären om intermittent fasting. Det känns ganska bra att vila magen då och då.


Väl hemma igen låg ett DHL-kuvert och väntade. Oj så spännande! Jag får aldrig några försändelser med DHL. Innehållet var dock en besvikelse- bara ett nytt betalkort från banken i Sverige. 


Sara var sen sugen på att baka cupcakes.


Med frosting på så klart.



De blev fina, men smaken fick underkänt eftersom de inte smakade som amerikanska cupcakes - de amerikanska smakar tydligen mer vanilj. Vi får helt enkelt ösa på med vaniljessens nästa gång och kanske gräva fram ett riktigt amerikanskt recept.

Hugo åker till Bali

Klockan 05:00 idag drog Hugo iväg på ESP - Extended Study Program, till Bali. Han hade haft tur vid gruppindelningen och kommit med i den sena gruppen. Den tidiga gruppen skulle samlas i skolan redan klockan 03:00. Hugo hade den obligatoriska resedressen på sig; skoltröja och kakifärgade byxor.


Nästa gång vi syns och hörs blir på fredag eftersom de inte får ha med sig några telefoner eller andra elektroniska saker. De kommer att få göra en massa annat roligt istället och vila ögonen från alla skärmar som de ständigt omges av. Schemat för Hugos grupp nedan.

DAY ONE
Mon 29th April
DAY TWO
Tues 30th April
DAY THREE
Wed 1st May
DAY FOUR
Thu 2nd May
DAY FIVE
Fri 3rd May
Leave JIS 0500 –  arrive 1200 Bali
(Early departure)
Treetop Adventures
Mask Painting
Cycling at Ubud
Painting at the hotel

Lunch at hotel
Transfer to Baliwoso camp for lunch
Rafting
Group 3 of 4
Late lunch at Riverside

Lunch at Pawitra Sari Restaurant

Lunch at hotel
Team-building activity (Odyssey)
Tubbing
(Odyssey Institute)

Gunung Kawi Temple
 Bali 1455 arrives JKT 1555

söndag 28 april 2013

Morgonmarodör

Igår lördag var det fotbollsturnering för Sara. Fyra flicklag var med - två lag från JIS, ett från den brittiska skolan och ett indonesiskt gäng. Saras lag gick och vann hela altet. Så duktigt. Nästa vecka har de final i Greenfield-cupen.


Det var varmt som vanligt. Saras lilla vattensprutare med fläkt kom väl till pass.


Jag var snack mom och bjöd på frysta apelsinklyftor, vattenmelon, dricka och choklad. Tjejerna käkade upp allting igår.



Det blev bio för Chrille, Sara och mig på kvällen. Vi såg Oblivion med Tom Cruise eftersom Chrille insisterade på att vi skulle se just den - trots att Hugo sågat den tidigare. Apropå såga så har vi blivit väckta av sågning och bankande både lördag och söndag morgon vilket är oerhört irriterande. Tidigt dessutom. Igår skickade jag ut Iyem för att säga till morgonmarodörerna. Ingenting hände. Idag gjorde vi slag i saken och gick ut för att säga till själva och hittade en liten gubbe som tydligen öppnat verkstad i en gränd ett hus bort från oss.


Vårt hus är bakom trädet och verkstan bakom den gröna grinden. Jag pratade med gubben på min bästa bahasa indonesia och sa att han inte kunde dra igång alltför tidigt på helgdagar utan hålla sig till arbetsdagar. Han svarade då att alla dagar var arbetsdagar för honom....


Jaja, men han kan planera sitt jobb bättre. Igår bankade han bara under tidig morgon och det var helt tyst från honom resten av dagen.

torsdag 25 april 2013

Omramning

Idag låg denna lilla sötis alldeles blickstilla på golvet i gästrummet. Han hade antagligen tagit sitt sista andetag bara några timmar innan och hans kostym såg ut att vara någon storlek för stor.


Även jag har varit stilla en hel del på sista tiden. På grund av en förkylning. Jag har varit smårackig i snart en månad nu och är så trött på det. I tisdags åkte jag och Birgitta och fixade ögonbrynen på Browhouse i Senayan City. Vi såg båda helt sönderslagna ut efter en omgång med pincetten där. Sen orkade jag inte så mycket mer den dagen och bäddade ner mig i sängen eftersom jag hade lite feber och halsont. Det är övergång mellan den våta och torra årstiden här just nu och då brukar det florera en massa infektioner. Hugo är jättesnorig han också och Sara har dragits med en förkylning i drygt en vecka nu.


Igår låg jag och vilade hela dagen men kände mig jättepigg på eftermiddagen och åkte iväg på bokklubbsmiddag hemma hos Jessica på kvällen. Vi skulle ha läst boken om tigermamman tills igår. Jag hade läst den långt innan och de flesta tyckte att det hade varit intressant läsning. Det var nog sista gången man var hemma hos Jessica. De flyttar hem till Älmhult nu i sommar. Det var härligt att komma iväg hemifrån ett tag. Det är så trist att bara vara hemma.


Idag känner jag mig starkare än på länge så jag har varit ute och gjort några ärenden. Jag lämnade bland annat in nedanstående tavla för omramning eftersom en renare passepartout behövs och ramen är alldeles repig.


Jag hittade med hjälp av AWA:s Shopping Guide en liten ramaffär på Jalan Benda. Det ska var klart om två veckor och blir resultatet bra så har jag fler tavlor som behöver pysslas om.


Barnens en månad gamla skrivbord ser redan för slitna och trista ut. De har blivit repiga och färgen har lossnat på en del ställen. Blir man inte matt? 



Nu ska jag sätta mig och maila till Meja-Meja som tillverkat skrivborden.

tisdag 23 april 2013

Chrilles födelsedagsmiddag

Chrille fick bestämma var vi skulle äta middag igår kväll. Det var ju ändå hans födelsedag och det bidde Munchies på Gandaria eftersom vi hade stämt träff ungefär halvvägs mellan vårt hus och hans kontor.




Stället var nästan fullsatt en måndagskväll vilket bådade gott,  men maten som kom in var inte speciellt bra.


Det godaste var nästan de fritterade lökringarna.


Vinet smakade däremot utmärkt och hade dessutom ett passande namn med tanke på födelsedagsbarnet.


Huvudvärksvädret har äntligen börjat avlägsna sig, men nu är vi  lite småsnoriga flera av oss istället. Sara har varit småförkyld sedan en vecka och Hugo har nu nyligen börjat nysa. Hoppas att han blir frisk snart eftersom han ska åka iväg till Bali på en veckolång skolresa på måndag.

måndag 22 april 2013

Chrilles födelsedag

Hipp, hipp, hurra för Chrille idag! 
Det blev sång, donuts och många paket till födelsedagsbarnet i morse.


Alla paket utom ett var golfrelaterade vilket alltid uppskattas. Idag blir det middag på restis.

Bärsan i Jakan

I fredags blev det golf som vanligt. Mari, Birgitta och jag spelade på en för oss ny bana - Permata Sentul, som var lång och smal och därför svår. Ingen av oss hade därför någon score att skriva hem om även om jag vann matchen mot Birgitta. Fem upp och 50.000 rupiahs rikare. Mari ville inte vara med på matchspel. Vi andra tycker att det är lite kul.


På fredagskvällen var Sara och jag ensamna hemma eftersom Hugo var hos en kompis och Chrille landade från Surabaya först sent på kvällen. Vi gick därför på bio och såg matinehäxfilmen Beautiful Creatures med middag på Sushie Groove innan - som vanligt alltså när Sara får bestämma.


Sen blev det en lugn hemmakväll med vila på grund av huvudvärksvädret igen för min del och lite utklädning för Saras del.


I lördags fick vi storbesök. Bärsan mellanlandade här hos oss i Jakan på väg hem från Japan och Singapore. Så roligt! Det blev ett kort men mycket uppskattat besök.


Efter att bara ha hängt vid poolen och snackat hela lördagen gick vi på stand-up på kvällen. Jakarta Comedy Club hade sin årliga Jokers´ Ball och hatt var obligatoriskt. Gitte, Kenneth och Kenneths föräldrar kom också över på en drink innan partyt.


Tre olika komiker uppträdde och endast den siste killan var rolig. Maten som serverades var heller inget att hänga i julgranen direkt. Men vi hade trevligt och tog även en drink på Shye på vägen hem. Det blev en ganska sen kväll.


I söndags åkte vi in till stan och Menara BCA.


I den skyskrapan finns ju Skye uppe på 56 våningen. Vi gick först ut i utomhusbaren för att ta lite Jakartabilder. Barnen fick konstigt nog följa med ut dit denna gång. Det är åldergräns där annars och barn brukar aldrig få gå ut i bardelen.


Vi fick ett fönsterbord.


Hela gänget utom jag åt baby back ribs.


Ungarna blev så mätta att de var tvungna att vila på maten.



Bärsan åkte hem redan på söndagseftermiddagen. Som sagt - det blev kort och intensivt, men så roligt.


Sara älskar att ta kort med min nya mobil. Jag har nu helt kommit in i Androidvärlden och gillar min nya mobil mer och mer. Den stora skärmen är urbra och en iphone känns nästan för liten nu i jämförelse.