torsdag 18 april 2013

Elbehörighet?

Idag har det mestadels handlat om pampering. För min del i alla fall. Because I´m worth it. Jag var bland annat och tog en mani-pedi i en salong på Lippo Mall. Där har man nu installerat en TV så man slipper ha tråkigt medan man får naglarna fixade. Idag visade de en skräckfilm för sina kunder. Vi fick avnjuta Mama och det är nog bara i Jakarta man får uppleva kombinationen spa&skräckfilm.


Någon elektriker kom inte hem till oss idag utan husägaren skickade bara de gamla vanliga killarna. De höll på hela dagen och jag höll tummarna för att de inte skulle få någon elstöt. Jag antar att ingen av dem har någon utbildning i varken elsäkerhet eller elinstallationer.


Ägaren hade tidigare sagt till oss att byta glödlampor. Och det har vi gjort för länge sedan utan att kunna tända lamporna i gästrummet. Idag upptäckte man att det inte fanns någon spänning i ledningarna och man fick dra nya elkablar efter att ha tagit hål i taket.


Pust! Never ending story med detta hus. Man lagar och kletar på lite färg. Väggarna är alldeles skitiga efter alla smutsiga hantverksfingrar och flammiga efter fläckmålningar efter dryga två år i kåken.

Regnet och åskan fortsätter även idag. Jag har införskaffat starka migräntabletter nu då de gamla vanliga är helt värdelösa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar