tisdag 2 april 2013

Hej då allihopa! Hej då Gili!

Sista kvällen på Gili var igår och det var samling i receptionen för gemensam cykeltur ner till stan - som vanligt. Kattis och gänget var dock sena då de skulle fotografera varandra i den tjusiga eftermiddagssolen. Vi tre åkte till trädtoppsbaren i förväg.


Cyklar valdes med omsorg. Lyset måste fungera. När vi kommer tillbaka i sommar måste vi ha med oss pannlampor så vi ser något på hemvägen då det är beckmörkt. Igår tog jag täten på hemvägen och plötsligt stog det flera stora kossor mitt i vägen. Man blir lite skärrad när man plötsligt står öga mot öga med en kossa mitt i natten.


Detta är utsikten över Lombok från trädtoppsbaren.


De hittade oss uppe i en trädkoja.


Tittut!




Vi vuxna beställde en hel pitcher med Margaritas.


Sara tog en likadan fast utan alkohol.


Kvällen fortsatte på öns bästa restaurang - Cocomo, där vi satt på första parkett närmast havet. Så härligt. Fötterna i sanden och ljudet av vågorna som saktar rullade in. Så här skulle man ha det jämt.


Av Oscar fick vi lära oss att bröd skall sågas med brödkniv och inte skäras så att det blir alldeles platt. Katarina övade sig på detta.


Vi bjöds på en liten svampsoppa till förrätt.


Sen fick Kattis in en hel kyckling.


Grabbarna käkade biffar.


Oscar tog in ett skaldjursfat och fick både risotto och pommes frites till. Så här glad blev han då.


Vi andra åt också skaljur och risotto - dock utan pompa.


Oscar blev minst lika glad när hans efterrätt - chokladfonduen, kom in. 


Det blev en mycket trevlig avslutning på en härlig semester tillsammans. Vi var alla överens att vi måste komma tillbaka till denna ö. Vi Jakan-bor ska återvända hit redan i sommar. Kattis och gänget ska nu hem och planera.


Både idag och igår gick Kattis och jag ön runt på morgonen - en och en halvtimme tog det och vi var helt slut  i fötterna när vi kom tillbaka. Idag fick vi ta en snabbdusch och snabbfrukost efteråt eftersom vi var tvungna att checka ut och åka hem. Det blev ett snabbt hejdå innan de tog en Gili-cat till Bali och vi en något mindre båt till Lombok och flygplatsen. Vi fick dock ta häst och vagn till hamnen först - och göra upp om priset innan som vanligt. Dessa turer blir bara dyrare och dyrare för varje gång man kommer till Gili.




Ja, så var semestern slut för denna gång. Det har varit så roligt att umgås med alla.


Vi fick åka till Lombok i en glass bottom boat.


Imorgon är det skola som vanligt. 

1 kommentar:

  1. Åh vad härligt vi haft det. Nu hemma och allt rullar på som vanligt. Men imorgon AW och då slår jag till på en Margaritha så man kommer i Gili stämning. Kram Katarina

    SvaraRadera