söndag 12 maj 2013

Fotbollsturneringshelg

Torsdagen var ledig dag här och det blev en runda golf för Chrille och mig på Palm Hills Golf Club. Ovädret låg och snurrade runt oss hela tiden under de sista nio hålen och många gick av banan eftersom det började blixtra. Engström ville fortsätta eftersom blixtrarna inte var så nära och vi hann precis runt innan det började att regna.
I fredags blev det golf igen då jag och Birgitta och spelade på en fantastiskt fin bana i västra Jakarta - Imperial Golf Club Karawaci. Det tar cirka en timme att ta sig dit, men det är det värt eftersom det inte är så mycket folk på banan och den är fantastiskt fin. Husen runt banan är tjusiga de också - stora som slott är de allihopa dessutom. Jag spelade såååå dååååligt båda dagarna tyvärr.


På fredagskvällen var det födelsedagsparty hos brasilianska Cris. Det var ganska så livat eftersom de många sydamerikanskorna som var där älskar att dansa. Cris bjöd på bubbel genomgående vilket var urflott med tanke på att det är ganska så dyrt här. 
På lördag ringde väckarklockan tidigt eftersom Hugo skulle på fotbollsturnering med akademin som han tränar för. Jag och Chrille har varit med hela helgen. De spelade en massa matcher både igår och idag - matcherna var som tur bara 12 minuter långa så det gällde att göra mål snabbt. De spelade mot duktiga indonesiska lag. Vi kylde av oss i skolkafeterian mellan matcherna.


Vädret har i helgen varit otroligt varmt och tryckande. Igår åskade det och regnade på slutet men vi hade tur eftersom Hugo han precis spela klart alla sina matcher så vi slapp vänta på att ovädret skulle passera.



Vi passerade skolans klättervägg på hemvägen igår. Den brukar de i middle school få klättra uppför på gympan.


Idag var det uppstigning lika tidigt. Spelarna skulle vara på plats redan 07:15 så lördagskvällen fick bli lugn. Hugo var på bio med ett gäng killar och tjejer, Sara har varit borta hos kompisar hela helgen och jag och Chrille gick och såg en bra film - Hummingbirds, på bio och åt en stilla nudelsoppa innan vi stupade i säng. Trots att man inte hade gjort så mycket var man helt slut.


Hugo spelade med det bästa U14-laget som består av killar från JIS - förutom två som går på den brittiska skolan BIS. Birgittas son Philip var målis i samma gäng så vi föräldrar hade trevligt sällskap också. Tränare i akademin är engelske Lee Hawkins - samma kille som var med oss på turneringen i Bangkok i december.



Hugo brukar i vanliga fall spela mitt-mitt men fick ta en backposition hela helgen och gjorde en jättebra insats.  Han fick dessutom in ett mål.


Man spelade 7-manna på halvplan och vi kunde samtidigt se alla U14 och U18 matcher från våra platser. Det blev stundtals väldigt spännande med både bråk på plan, röda kort och indonesiska tränare som försökte byta ut spelare mot sådana som redan hade blivit avstängda från hela turneringen på grund av dåligt uppförande.


Det gick åt många drickor och vattenmelon mellan matcherna.



Hugos gäng vann turneringen i sin åldersgrupp. I finalen mötte de ett annat gäng från samma akademi - ett gäng som sponsras av flera instanser och består av duktiga indonesiska spelare som annars inte skulle ha råd att träna med denna akademi.


Det blev sedan en lång väntan på att prisceremonin skulle börja eftersom U10 och U12 inte hade spelat klart sina matcher.




Lee Hawkins hade ordnat hela denna turnering och hade även sällskap av två killar från Manchester United. En var tydligen talangscout och den andra tränare - de ska hålla ett träningsläger här i Jakarta i nästa vecka.


Mer väntan.

'

Äntligen!


I varje åldersgrupp valde man även ut turneringens bäste spelare. Bland U14-spelarna blev det Nora - en jätteduktig tjej som har spelat med B-laget hela helgen. En fantastiskt duktig tjej.


En trött men glad vinnare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar