torsdag 31 maj 2012

Charity

Denna vecka har handlat mycket om charity för min del. I måndags var det festkommittémöte där jag och Isabelle presenterade ett nytt sponsorupplägg för Nordiska Klubbens kräftskiva. Vi enades om att köra vidare enligt det nya förslaget vilket känns kul. Kräftskivan är klubbens stora årliga tillfälle att samla in pengar till våra charityprojekt.

I tisdags hade BWA, the Brittish Women Association, sin stora sommarbasar på hotell Grand Kemang. Det som var lite extra kul var att Gitte och Gunilla hade ett stånd där de sålde sina nyframtagna produkter. Efter ett kort och intensivt besök på basaren jobbade jag och Isabelle vidare med sponsorerna.


Igår onsdag var det charity-golf på Matoa GC, även det organiserat av BWA. Man kunde köpa mulligans för 5US$ stycket och drinkar ute på banan från en liten utmyckad bil som körde runt. Han missade oss dessvärre. Jag spelade med danska Pia samt nya zeeländskorna Amy och Donna.


Vi var inte det starkaste laget igår....men jag hamnade bra nära både längsta drivern samt närmast hål på en par 3:a. Det saknades bara en meter för att vinna längsta drivern. Synd att man inte vann då det delades ut fina priser efteråt.


Vårt lag hade inte kommit överens om någon enhetlig klädsel, men dagens dresscode var blå-vit-röd. Det delades ut priser för bästa klädsel också och vann gjorde ett gäng australiensiskor som såg ut som flygvärdinnor hela gänget.


Igår kväll hade jag även bokklubb hemma hos mig eftersom Lise - som egentligen skulle ha hållit i den, fick förhinder. Vi var tio personer som diskuterade boken om Zlatan igår. Den fick ett ganska hyfsat betyg. De sista gästerna gick klockan 01:00 så jag var lite mör imorse när klockan ringde 06:00 som vanligt. Jag kunde lyckligtvis somna om när barnen väl var uppe och sov då ett par timmar till. Vissa dagar är det lite extra skönt att inte behöva gå till jobbet...

Jag har idag varit och hälsat på Cris och hennes lilla bebis Sofia. Jag köpte fina blommor i Kemang på vägen.


Nu ska jag sätta mig och ringa några potentiella sponsorer.

söndag 27 maj 2012

Flag football-avslutning

Sara ville göra något kul idag så vi åkte till Grand Hyatt och åt brunch.


Brunchen i deras café är mycket prisvärd och Sara åt dessutom gratis. Chokladfonduen är alltid poppis.


Hugo åkte sen direkt till sin avslutningsturnering i flag football, medan jag och Sara stannade kvar i stan eftersom jag var tvungen att byta lite saker. Jag hade i veckan köpt en bikini och när jag kom hem såg jag att det var två helt olika storlekar på de båda delarna. Vi passade också på att shoppa fler shorts till Sara. Vi hittade fina från Cheap Monday och Nudie - både svenska märken.


Sen åkte vi till Hugo och såg hans sista match.


Efteråt var det middag i kafeterian som kockar från den amerikanska klubben hade lagat. Vi fick hot dogs, hamburgare, grillad kyckling och chocolate chip cookies och brownies till efterrätt. Alltså en helmerikansk meny. En amerikansk pappa bjöd på hela kalaset och han hade även sponsrat med alla kläder denna säsong. Otroligt generöst.


Amerikanarna är så duktiga på att organisera sådana här tillställningar. Det är alltid flera tal och alla är verkligen tränade i att prata entusiasmerande inför folk och få alla att känna sig välkomna.


Hugo fick också en medalj av Mr Petersen som har varit en av organisatörerna denna termin. Han tog alla killar i hand och hoppades på att alla skulle komma tillbaka nästa år.


Det är ett antal amerikanska föräldrar som organiserar flag footballen på JIS för tredje året i rad och man hoppas på många till. Hugos lag nedan.


Barnen fick även fina medaljer och troféer från fotbollstränarna efter den gångna säsongen.


Chrille har nu landat från Bali och väntas hem snart.

Tjejlördag

Igår lördag hade jag och Sara en heldag tillsammans. Det händer inte så ofta. På sena eftermiddagen åkte vi in till PIM och fönstershoppade innan vi käkade middag. Som vanligt när det bara är jag och Sara som är ute och äter så brukar det bli på restaurang Sushi Groove. Den ligger på restauranggatan högst upp i shoppingcentrat.


Man sitter vid långbord vilket ska uppmuntra till nya möten. De flesta här sitter dock lutade över sina mobiltelefoner så det är inte ofta man börjar prata med någon. Vi har sett par som är ute och äter tillsammans och knappt pratar med varandra utan bara håller på med sina mobiler.


Jag beställde seaweed sallad till förrätt. Den var god förutom det hyvlade fiskskinnet ovanpå.


Sara vågar aldrig testa någon nytt och tog sina vanliga sushibitar med lax på. Jag vågade mig på att beställa in en japansk pannkaka. Det var lax, vårlök och ost i den bland annat. Över förväntan god men ganska mäktig.


Sen gick vi på bio. Det enda som gick vid lagom tid igår var 'Bel Ami' som bara var sådär bra. Vi hade hoppats på en riktig tjejfilm, men handlingen var kanske inte helt optimal för Sara. Filmen handlade mycket om otrohet bland annat.


Jag somnade före barnen igår kväll och vaknade därför urtidigt idag. De låg uppe och tittade på 'Djungelns drottning' - en dokusåpa som verkar vara i en klass för sig.

Kul att Loreen vann Eurovision Song Contest igår kväll. Man hör den låten till och med här i Jakarta ibland.

lördag 26 maj 2012

Veckan som gått

Hugos Middle School hade stor konsert i tisdags kväll. Alla elever kan bland annat välja strings, band eller vocals som ett ämne i Middle School. De som inte väljer något av dessa får istället prova på några av dessa ämnen under kortare perioder. Hugo har haft vocals denna termin. Hans lärare Mrs Rhonda Schwarts är för övrigt gift med Hugges förra fotbollstränare och en riktig entusiast av körsång verkade det som. Hugo står andren från vänster i bakre raden på bilden nedan.


Konserten var riktigt pampig. Man blev lite imponerad av den stora stråkorkestern och av band-orkestern nedan. Hugo står nästan längst ner till höger på bilden nedan.


Förutom musik fick vi även se ett kortare teaterstycke uppfört av drama-elever och ett bildspel på vad eleverna har gjort på arten under den gångna terminen.
Hugo hade på sig sin fina batikskjorta dagen till ära. Batik är ett festplagg här. Det kan man ha på riktigt fina tillställningar också och man är då aldrig felklädd.


Saras kompis Halle följde med oss denna kväll.


Vi åt middag på gamla goda hotell Kristal efteråt.


I torsdags var jag ute och åt på en annan, helt nyöppnad restaurang - Alcoholics i Kemang. De har sprit i all mat och jag, Torill, Annelin och Boel hade en trevlig kväll. Maten var OK den också.


Chrille åkte till Bali på sin årliga konferens med finansavdelningen i torsdags morse. De avverkade snabbt konferensdelen verkar det som och spelar nu golf från morgon till kväll. Han väntas inte hem förrän på söndag kväll. Många golfrundor blir det.

Själv "jobbade" jag i fredags. Men sponsringen till nordiska klubbens kräftskiva. Jag och Isabelle hade ett mycket bra möte med ett flygbolag här i Jakarta och har nu ett bra pris till lotteriet. Det återstår mycket jobb innan vi har säkrat all sponsing. Kräftskivan är vårt stora och enda event där vi samlar ihop alla de pengar vi behöver för att kunna arbeta med välgörenhet i klubben.

Igår var Sara på avslutningsfest med de stora fotbollstjejerna. De hade poolparty hemma hos tränaren Mrs Abbe. Jag hade bidragit med svenska chokladbollar och de uppskattades - en ganska så stor skål med bollar gick åt. Hugo spelare onlinespel med sina kompisar under tiden. Yaa var här hemma på middag också. Hugo har fullt program hela helgen annars. Idag har han varit på kalas hos Rithik som bjöd alla kompisar på bio och lunch. De såg MiB3 på Gandaria där salongen ska vara lite extra häftig med IMAX. Nu är han dessutom på väg till Waterbom där hans fotbollslag har avslutningsfest. Imorgon är det avslutningsturnering i flag football med middag efteråt med mat från den amerikanska klubben.


Sara får vänta till nästa vecka med att gå på IMAX-bion eftersom hon ska på ett kalas med exakt samma innehåll. Vi tog en lunch på Ranch Market efter att ha skjutsat Hugo.


Sen ordnade vi med hennes egna kalas som skall hinnas med innan vi åker hem till Sverige den 7 juni.

Lady Gaga


Vi har biljetter till Lada Gaga-konserten den 3 juni, men ännu är det oklart om hon får uppträda här eller inte. Polisen vill tydligen inte utfärda något tillstånd då religiösa grupper inte tycker att hon är lämplig som en förebild för de indonesiska ungdomarna. Arrangören hoppas fortfarande på att konserten skall gå att genomföra. Vi hoppas på att det löser sig.

tisdag 22 maj 2012

Full styrning...

...idag igen. Vi hade först bahasalektion hemma hos mig och sen hade jag flera punkter på programmet att bocka av. Jag åkte först till Poins Square och köpte en ny printer då den gamla plötsligt gick sönder. Det gick inte att reparera den eftersom det nuförtiden är dyrare än att köpa en ny.


Teknikern, som tittade på den gamla printern, sa att felet berodde på att vi använt färgpatroner som inte var original. Vi hade beställt patroner från Inknet i Sverige. Jag vet inte om detta stämmer, men printern var ganska ny så jag ska aldrig mer köpa generiska patroner via nätet.


Därifrån åkte jag vidare till Kemang Village där det idag var Summer Bazaar.


Bland annat denna fina korg fick följa med hem därifrån.


Då jag ändå var i krokarna åkte jag förbi Meja-Meja, en affär som säljer bord. Affären drivs av Janti som är inredningsarkitekt och har familj i Sverige. Vad världen är liten! Förutom inredningsuppdrag säljer Janti bord och även lampor i en affär bredvid som heter Lampu-Lampu. Man kan specialbeställa möbler från henne då hon har egen verkstad. Det är bra priser och hon är duktig på att rita upp möblerna. Jag har köpt mitt soffbord hos henne och nu har jag ritat upp en TV-bänk, ett badrumsskåp och en bardisk till köket.


Från Janti tog jag hemvägen förbi Jalan Benda och min resebyrå där.


Jag har nu bokat och betalat alla flybiljetter och resebyrån hjälpte mig också att boka hotell på Gili Trawangan som vi ska besöka i sommar med Helena och hennes familj. Alla hotell som jag var i kontakt med själv var nämligen fullbokade.


Iyem har köpt avmaskningspiller till oss igen. Det börjar bli dags för det nu. Tredje gången gillt. Man tar ett piller varje halvår och det betyder ju att vi snart har varit här i ett och ett halvt år. Gud vad tiden går fort.


Nu väntar snart konsert i skolan.

Coca Cola Champions

Det var stor gala för fotbollsspelarna i Coca Cola-ligan samt Greenfield-cuppen i lördags på the Brittish International School, precis som förra året. Vi var tyvärr bortresta i år, men Hugos och Saras lagkamrater fick ta emot priser eftersom båda deras lag vann Coca Cola-ligan. Hugos tränare mailade över denna bild från kvällen.


Sara kom hem med en fin rosa burk som hon hade gjort på arten i skolan.

måndag 21 maj 2012

Koncert imorgon

Hugo har en koncert med skolan imorgon kväll och vi var därför tvungna att köpa svarta byxor och svarta finskor till. jag hämtade barnen i skolan och vi åkte direkt till CITOS.

Vi fick tag på ett par snygga svarta brallor med slim fit.


Skorna var inte lika vackra. De kommer ju inte att användas mer än ett par gånger, så vi satsade på ett par riktigt billiga. Det var dessutom 50% rabatt på dem så vi hade tur.


Efter en timme i varuhuset blev ungarna helt rastlösa... de bara sprang omkring och skämde ut mig. Jag har hotat med att de inte ska få följa med och köpa kläder i fortsättningen. Mamma kommer att välja kläder till bråkstakarna framöver.


Koncerten är imorgon klockan 18:00 lokal tid. Klockan är väl då 13:00 i Sverige. Konserten streamas live och man kommer att kunna följa den på nätet - se nedan:

The upcoming VPA Performance on Tuesday, May 22 at 6:00 pm will be streamed live from the JIS Fine Arts Theater.  The stream will be broadcast on JISNet at this link: http://www.jisedu.or.id/explore/jislive.aspx .
While we wish everyone would be able to see the performance in person we would like to invite your friends and family around the world to enjoy a fabulous evening of music, drama, dance and art via the Internet!
 

söndag 20 maj 2012

Någon dag för tidigt....

Igår vad det sista kvällen med gänget. Det var skattjakt för de minsta och glass istället för tårta för att fira Jacob. De större barnen - Matilda, Sara och Hugo, spelade kort hela kvällen.


Vi vuxna åt middag på Ko-ko-mo.


Det var ju Champions League-final i natt och matchen började klockan 03:00 lokal tid. Det var ingen av oss som orkade vara uppe så sent. Ett känt ölföretag hade riggat en stor TV-skärm, bar och liggmadrasser på stranden alldeles utanför vårt hotell. Det var ett fasligt liv därför hela natten.


Vi fick i alla fall gå upp ganska tidigt eftersom vårt flyg skulle gå redan kl 12:35 på dagen. Båt var beställd till 09:00, men dessvärre fanns det ingen båt på plats då. Engström fick rycka in och hotellet skakade snabbt fram en annan. Vi hade inte mycket marginal för att komma i tid till flygplatsen och blev dessutom stoppade av två poliskontroller på vägen.





Vi tog i alla fall strandvägen längs Lomboks västra kust ner till flygpolatsen som ligger nästan så långt söderut på ön man kan komma.


Vi har haft en härlig tid på Gili och skulle gärna ha velat vara kvar någon dag till. Det var flera saker som inte hanns med, men det får vi ta igen i sommar. Vi ska tillbaka redan i juli och ser redan fram emot det.

lördag 19 maj 2012

Vi dyker!

Hipp Hipp Hurra för Jacob idag! Vi grattade den nyblivne fyraåringen direkt efter frukost och begav oss sen ut på äventyr.


Vi skulle provdyka idag och fick börja med en teorilektion samt dykning i pool där vi fick träna på att andas, tryckutjämna och simma med tuber. Vi fick också lära oss att dela luft och tömma cyklopet på vatten.  Det var lite läskigt att våga andas under vattnet till en början, men man kom över det ganska snabbt.


 




Därefter skulle vi direkt ut och dyka i havet.


Lite pirriga var nog alla innan vi gjorde ett James Bond-dyk baklänges ner från båten allihopa samtidigt, men himmel vad kul det hela skulle bli!







Dyket var helt FANTASTISKT! Vi var nere på 9-10 meter hela tiden. Sara hade lite problem med att tryckutjämna till en början, men kom sen på hur hon skulle göra. Chrille gick upp efter halva tiden då han fick problem med att komma ner. Vi andra simmade omkring och tittade på fiskar kring ett rev och ett gammalt vrak på botten. Vi såg också tre sköldpaddor! Och svart-vita clownfiskar. Vi hade hela tiden sällskap av en fransman som filmade vårt dyk så vi ska få en film på hela denna upplevelse.


Gud var roligt vi har haft! Jag och barnen ska nog ta dykcertifikat i sommar.