lördag 19 maj 2012

Vi dyker!

Hipp Hipp Hurra för Jacob idag! Vi grattade den nyblivne fyraåringen direkt efter frukost och begav oss sen ut på äventyr.


Vi skulle provdyka idag och fick börja med en teorilektion samt dykning i pool där vi fick träna på att andas, tryckutjämna och simma med tuber. Vi fick också lära oss att dela luft och tömma cyklopet på vatten.  Det var lite läskigt att våga andas under vattnet till en början, men man kom över det ganska snabbt.


 




Därefter skulle vi direkt ut och dyka i havet.


Lite pirriga var nog alla innan vi gjorde ett James Bond-dyk baklänges ner från båten allihopa samtidigt, men himmel vad kul det hela skulle bli!







Dyket var helt FANTASTISKT! Vi var nere på 9-10 meter hela tiden. Sara hade lite problem med att tryckutjämna till en början, men kom sen på hur hon skulle göra. Chrille gick upp efter halva tiden då han fick problem med att komma ner. Vi andra simmade omkring och tittade på fiskar kring ett rev och ett gammalt vrak på botten. Vi såg också tre sköldpaddor! Och svart-vita clownfiskar. Vi hade hela tiden sällskap av en fransman som filmade vårt dyk så vi ska få en film på hela denna upplevelse.


Gud var roligt vi har haft! Jag och barnen ska nog ta dykcertifikat i sommar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar