onsdag 30 oktober 2013

Golftävling

Igår på morgonen fick jag skjuts med Chrille en liten bit och gick den sista biten till gymmet i Kemang.  Jag passerar då det nya flotta Lippo Mall som står i stark kontrast till de små som ligger husen som ligger alldeles bakom.


Mitt gym ligger i huset nedan.


Efter passet åkte jag direkt till Blok M där Philips har en jättebra liten affär med reservdelar. Jag kunde köpa en ny glaskanna till min mixer på stående fot och blev superlycklig. Allt fungerar inte lika bra i detta land.


Jag är även lycklig för att mina orkideer blommar igen.


Jag har sagt till trädgårsmästaren att sluta vattna ihjäl dem och det har hjälpt. De står under tak och det är tur det för det kom världens oväder mittt på dagen igår. Det regnade som det nog aldrig har regnat här förut. Som jag sett i alla fall. Kompisar från Jakarta la ut bilder på Facebook på träd som hade rasat ner i pooler bland annat. Det kom ett stort oväder till på kvällen och då försvann både TV-sändningar och internet hemma hos oss. Elen fungerade dock vilket var för väl.


Idag var det golftävling på Matoa igen. Även denna gång var det Brittish Women Association som organiserade denna Bring a Touch of Pink to the Green Competition.


Jag spelade med Birgitta, Mari och holländska Pamela och vi hade självklart våra snygga tröjor på oss.


Det var si och så med organisationen på banan i år då man hade två tävlingar som pågick ute på banan samtidigt. De klämde därför ut oss damer på nio hål iställer för den planerade shotgun-starten på alla 18 hål. Det blev en hel del väntan vilket inte var så roligt. Damerna i flighten bakom passade på och plockade mango i en av pauserna.


Vi spelade sådär individuellt, med eftersom det var bästboll så fick vi en bra score och gick på två över par totalt (tre boogies och en birdie). Det räckte dock inte till någon bra placering. Vi hade i alla fall kul i bollen och spelade för en god sak. Det kom ett lätt litet regn mitt på dagen men inget skyfall som igår tack och lov.


Ikväll kommer Torsten på besök.

måndag 28 oktober 2013

Regnsäsongen har börjat

I fredags tänkte jag åka till Kemang på eftermiddagen eftersom jag hade några ärenden att uträtta där - men det gick inte. Flera gator i vår närhet blev helt översvämmade efter en ganska kort men väldigt intensiv regnskur och det gick inte att köra igenom vattnet. Jag var helt inregnad. Det tog två och en halvtimme för Sara att komma hem från skolan med den sena skolbussen och något kortare för Hugo som tog den sista bussen hem efter basketträningen. Vilken tur att vi slapp regnet på fredagsgolfen! Regnsäsongen har så officiellt börjat.


I lördags var det fullt program för barnen eftersom Middle Schools basketsäsong nu har börjat. Hugo hade en match redan klockan 09:00 på SHP - en skola som ligger i ett höghus precis vid Lippo Mall.


Skolans gympasal ligger på sjunde våningen och känns inte som en skola direkt - snarare som ett kontor.


Tjusigt värre med marmorentreer och fin utsikt över södra Jakarta. Alla som vill får spela basket, men till matcherna som spelas mot lag från andra skolor väljer tränarna ut de bästa och de som sköter sig och kommer på träningarna. Både Hugo och Sara klarade cutten och deras lag vann sina respektive matcher.


Sara hade efter sin match ännu en basketmatch i JIS tjejliga som fortfarande pågår. Tjejerna var ganska trötta då så det var flamsigt värre ute på planen och tränaren var tydligen inte så nöjd med tjejernas insats på eftermiddagen. 


Hugo hade också en fotbollsmatch den dagen och var ganska trött han med.



På vägen hem såg vi en brandbil som försökte ta sig fram i trafiken. Det gick sådär bra.


På kvällen åkte Hugo tillbaka till JIS med några kompisar då de skulle se lite av en konsert - det hölls en körfestival på JIS i helgen med elever från andra internationella skolor i sydöstra Asien som deltagare. Hugo, Andy, Diego och Max - en ny svensk kille, åkte sen vidare till PIM och gick på bio innan de åkte hem till oss för en sleepover allihopa. Vi andra gick på bio vi också - men på Lippomall. Vi såg About time - samma film som grabbarna fick vi reda på senare.
På Lippo var det fyrverkerier igen - jag undrar om man har det varje lönehelg för att locka besökare till köpcentrat. 


Vi hann med en middag på en nyöppnad restaurang innan bion men maten där var tyvärr en besvikelse.


Vi var ute och käkade även på söndagen - lunch, och barnen fick då bestämma restaurang. Det blev burgare och milkshakes på Johnny Rocket. Sara tog i och för sig en Cola Float - coca cola med glass i, och det var precis så konstigt som det låter. Hugo var den ende av oss som tyckte att det var gott och drack upp syrrans dricka.


Man fick i sig många kalorier på en sittning.


Hujedamig!


Det var därför skönt att röra på sig idag på morgonen. Jag spelade tennis med damerna i Pondok Indah igen och det gick betydligt bättre för mig denna gång. Jag förlorade nog inte en enda match idag - trots att jag är sämst av alla. Jag har bra kondis just nu och det hjälper ju till att man spelar dubbel och har en partner som kan rädda en.


Jag cyklade dit och hittade en bra liten genväg förbi en kyrkogård som ligger inklämd bland villakvarteren.


På onsdag ska Birgitta, Mari, Pamela och jag spela golftävling och eftersom jag inte har slagit så bra med mina nya träklubbor åkte jag till driving rangen efter tennisen. Birgitta var också med och vi slog 100 bollar var.


Vi åkte därefter direkt vidare till dBrasco för att leta efter något rosa till på onsdag och köpte denna T-shirt till hela laget.


Sen var det bahasa hemma hos mig och så svisch har ännu en dag gått.

torsdag 24 oktober 2013

Vila på eftermiddagen

Två hektiska dagar har så gått i rasande tempo och jag har hunnit att göra massor med saker trots trafiken - i vanliga fall hinner man med en eller två grejer per dag eftersom det tar en stund att förflytta sig i denna stad. Jag har bland annat

- köpt gympadojor och basketskor till Hugo i sportoutletaffären på Poins Square utan att han var med. I storlek 43. De fick godkänt och passade som tur var för man får inte byta.

- spelat tennis med 12 andra damer i Pondok Indah. Jag fick storpisk i alla singel- och dubbelmatcher jag ställde upp i men det var det värt för det var jätteroligt. De var så duktiga och jag mindre bra igår tyvärr.

- varit ute och käkat middag med Birgitta, Ann-Sofie, Mari och Maris kompis Katarina som är och hälsar på från Dubai. Vi var på Sky igår kväll.

- bokat resa till Lombok - det är långhelg den 2-5 november och vi passar på lämna stan då också trots att det inte var så länge sedan som vi var ute och reste.

-  klippt och klistrat och letat intressant information på nätet i flera timmar. Vi är ett gäng nordiska mammor som skall servera efterrätter i skolan då man firar FN-dagen där den 8 november. I vårt uppdrag ingick det också att göra en plansch om Norden som skulle innehålla en vattenrelaterad fråga till en frågesport. Jag tog på mig den uppgiften och fick tyvärr minimalt med tid innan planschen skulle lämnas in. Jag snodde det jag hittade direkt från nätet och fick ihop nedanstående. Planschen skulle dessutom lamineras och jag var på två olika ställen innan jag kunde få hjälp med det.


- tittat på två hus. Jag hade bokat in ett möte med en husagent idag och det var tänkt att vi skulle åka runt och titta på hus att hyra. Agenten kom - lite sent, och började med att gå på toa. Tio minuter senare kom hon ut därifrån och var alldeles blek och svettig då hon hade kräkts. Jag skickade hem henne och fick åka runt på egen hand istället. Ett hus hittade varken jag eller chaffisen trots att vi åkte fram och tillbaka på gatan ifråga flera gånger - gatunummer saknas ofta och går tyvärr inte i nummerordning så det är inte alltid så lätt att hitta en adress i denna stad. Det första huset vi hittade var ganska fint men låg granne med en moske. 


Trädgården var dock fin.


Det andra huset var inget att ha - det var litet och mörkt. Man såg dessutom flyovern från sovrummet.


- varit och lämnat planschen i skolan. Där håller man på och förbereder inför Hallowen.


- varit på PIM och handlat skrivbordslampor till barnen. Jag köpte lampan Victor från svenska Markslöjd!


Jag köpte även annat och fyllde nästan en hel kundvagn som jag åkte omkring med på PIM.


Skrivborden landade åter hemma hos oss igår efter att ha varit borta på ommålning i en månad. Så här tjusigt blev det med nya lampor och skrivbordsunderlägg.


Pust. Jag var tvungen att ta igen mig en stund på eftermiddagen. Både igår och idag.

tisdag 22 oktober 2013

Torsten är här

Torsten är på besök i Jakan igen. Han och jag har hängt både igår och idag vilket har varit mycket trevligt. Igår träffades vi på Grand Indonesia och åt varsin nasi goreng till lunch. Sen shoppade vi en sväng - på ACE Hardware bland annat där Torra hittade denna fina julapa. Han är på jakt efter exotiska och kitschiga juldekorationer och jag tyckte att denna apa passade bra in på den beskrivningen.


Idag tog jag med mig Torsten till en basar på Gran Melia hotell som AWA - the American Women Association, anordnade.


Torra började shoppa på en endaste gång eftersom the snake lady var den första vi såg när vi gick in. Hon har så mycket snyggt i sitt sortiment av kobra-, pyton- och sea snake-skinn.


Redan igår köpte Torra några grejer gjorda av gamla plastförpackningar. Han gillade dem så mycket att han var tvungen att köpa några sådana saker även idag.


Försaljarna ville ta kort på oss och då passade vi på att göra det vi också. Jag ångrar lite att jag inte köpte paraplyet gjort av gamla tvättmedelsförpackningar. Det var så fint!


De amerikanska kvinnorna verkar gilla lapptäcken och det var flera försäljare som sålde sådant idag. Vissa överkast är ganska snygga tycker jag också.


Det började störtregna när jag var på väg hem så det blev stundtals lite segt i trafiken.


Jag har lite otur med mina mixrar. Den förra tappade vi bort locket till och den alldeles nyinköpta råkade jag ha sönder idag då jag skulle göra guacamole till middag. Jag trodde att bladet hade slutat snurra när jag skulle röra om lite i botten på glaskannan - den sprack med besked. Skeden klarade sig dock.

söndag 20 oktober 2013

På hemmaplan igen

Sista morgonen i Nusa Dua hade jag planerat att ta ett morgondopp i havet. Kanske inte fullt så tidigt som det blev dock - jag vaknade när det fortfarande var mörkt ute och bestämde mig för att gå upp.
Det var värt varenda minut då jag fick en helt fantastisk morgon nere på stranden utan att behöva stressa tillbaka.


Jag badade också flera gånger.



Ute på vår udde låg det en park. Givetvis fanns det statyer även här.



Längst ut på udden fanns det en utsiktspunkt. Det gick inte att bada här eftersom vågorna slår hårt mot de vassa klipporna.


Trots att jag var uppe så tidigt var det fullt med folk som var uppe och promenerade eller joggade - det var nästan svårt att få en bild utan att några mämnniskor fastnade med på bilderna.


Nusa Dua sett från utsiktspunkten.


Planet hem var givetvis försenat även denna gång. En timme. Indonesierna är inte världsbäst på organisation och planering.



Jag hade förbokat våra säten ombord och vi satt längst fram i kärran. Så bra! Jag satt vid fönstret och hade fina vyer över hela södra Bali. Jag har hittills inte riktigt gillat Bali - men efter denna vecka börjar jag bli mer och mer förtjust i ön. Det finns otroligt fina och framför allt varierande platser att besöka och befolkningen är så trevlig. Vi har redan bestämt att vi ska åka tillbaka och då ska vi ta en surflektion.


Saras mops kom hem hel även han. Det är förresten kanske inte en mops när jag tänker efter - han ser mer ut som en bulldog eller något annat kraftpaket.


Det var i alla fall härligt att komma hem till Chrille och vi har tagit det lugnt tillsammans hela helgen. Vi var på bio både igår och idag och imorgon är det vardag igen.