lördag 12 oktober 2013

Ubud på Bali

Klockan 15:10 igår skulle planet till Bali ha gått. Men det var som vanligt - kaos på flygplatsen i Jakarta och kö av flygplan på väg ut till startbanan. Vi lyfte en timme försenade som verkar vara standard nu. Det skrivs mycket om det i pressen här - flygplatsen har en alldeles för liten kapacitet och sköts dessutom ineffektivt.


Det hann bli mörkt på Bali innan vi landade. Jag såg Indonesiens finaste motorväg från flygplansfönstret - den är byggd ute i havet och riktigt tjusig.


Trötta små barn.


På Bali håller man som bäst på att färdigställa en ny terminal, men igår landade vi vid den gamla som nu nästan är helt utrymd. Det var nästan lite scary att gå omkring där - Sara tyckte att det kändes som om att en zombie kunde hoppa fram när som helst.


Vi hade bokat transport från flygplatsen till hotellet, men fick vänta över 20 minuter på chaffisen som hade varit ute och snurrat på annat håll. Vi var lagom glada. Sen tog det drygt en timme till att åka till Ubud och klockan hann bli drygt nio innan vi var framme. Barnen var då rejält hungriga så vi slängde in väskorna på hotellet och tog en bil till den närmaste restaurangen Bridges som visade sig vare en riktig fullträff. Så god mat och så fin restaurang. Jag lämnar för övrigt exakta tidsangivelser eftersom vi numera har en som håller koll på tiden åt oss - Hugo är så nöjd med sin nya klocka att han gärna tagit på sig den uppgiften.


Alla bilder tagna med kameran igår blev tyvärr suddiga eftersom någon hade fingrat på fel knapp. Det är lite synd eftersom vi hade fotat den fina restaurangen och de flesta rätterna. Jag hann som tur var ta några bilder med mobilen också. Jag åt ankbröst med dumplings och potatismos till varmrätt. Moset var det godaste jag någonsin ätit - det gjordes med grädde bland annat.


Hugge åt en rejäl köttbit och var väldigt nöjd med sin födelsedag.


Vi sov sen som fyra stockar hela natten. Ungarna hade paxat för det bästa rummet....


... och var glada och utsövda imorse.


Deras rum ligger en trappa upp och de har denna fina utsikt därifrån.


Badrummet är utomhus.



Sungu Resort & Spa - hotellet vi bor på är litet - det finns bara 15 rum. Det är verkligen jättefint och känns som taget ur filmen Eat, pray and love. Frukostmatsalen är det enda man har misslyckats med - det är ett mörkt rum med små fönster och hade varit fantastiskt om man bara hade gjort en veranda istället eftersom det ligger en trappa upp.


Man hade då haft denna fina utsikt från alla bord.


Som sagt - Eat, pray and love.




Vårt hus ligger precis vid poolen.


Idag blir det en lugn förmiddag vid poolen. Lugn och lugn förresten - hotellet bygger ett nytt litet hus så byggljuden förföljer oss. Bygget drog igång redan före klockan åtta - man undrar om det verkligen är nödvänding på en lördag. Efter lunch ska vi utforska staden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar