tisdag 8 oktober 2013

Kräftskiva och råttor

Vi hade middag för 12 personer i lördags och jag hade köpt kräftor till förrätt. Så det blev kräftor, västerbottenostpaj, lite löjrom och snaps. Hela paketet. Vi drack även en hel del  Margaritas innan - Chrille har lärt av Big John hur man gör jättegoda sådana, så det blev en lugn söndag. 
Det finns numera en kräftodling på Sumatra och det går att köpa både levande och kokta kräftor här i Jakarta. En kille driver en restaurang/affär inte så långt ifrån oss och har stora crawfish boils emellanåt då man får äta hur många kräftor man vill. Kräftorna var inte kokta i dill, men de smakade inte så långt ifrån de svenska kräftorna ändå. Det hela blev mycket lyckat och flera av våra kompisar uppskattade både kräftorna, snapsarna och snapsvisorna.

Annars har vi forsatta problem med råttor inomhus. Igår var husägarens handyman här och lagade ett råtthål ovanpå köksskåpen. Jag frågade då varför han inte hade satt igen hålet efter att ha fixat elen i köket. Han hade inget svar på det. Han är den sämste hantverkaren jag någonsin träffat på. Allt han gör och säger är fel. Varje sak vi har haft problem med har man fått laga flera gånger innan det blir rätt. Det är inte så konstigt att vi har så mycket problem i huset - denne kille har varit ansvarit för hela bygget.

Hålet inne i ett av köksskåpen orkade han inte fixa igår trots att jag bad honom om det. Han var helt övertygad om att råttorna inte kom in den vägen. Men det gjorde de visst. Imorse såg jag nya råttskitar inne i skåpet.


Man kan också se hur råttan/råttorna bitit och krafsat i dörren för att ta sig ut.


Så här många råttskitar hittade vi i en av korgarna och då måste sägas att korgen diskades senast igår. Undrar hur många råttor som sprang omkring inne i skåpet igår. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar