torsdag 10 oktober 2013

Hetstorsdag

Idag fick vi alla en välbehövlig sovmorgon. Men sen drog dagens program igång. Jag var i skolan hela förmiddagen eftersom det hölls student led conferences idag. Sara var först ut och drog sin fina presentation av det första kvartalets arbete för mig. Sen träffade vi hennes hemklasslärare Miss Call som Sara har i engelska och social studies. Miss Call hade bara goda saker att säga förutom det här med läsningen som är ett återkommande ämne eftersom Sara inte läser tillräckligt. Däremot är hennes engelska bra och hon ligger på samma nivå som de andra eleverna. Sara ska från och med nu därför sluta med Writing Lab - något som de som är lite svagare i engelska får gå på i Middle School. Vi fick följande mail från läraren i Writing Lab idag:

Mr/Mrs. Engstrom,
After speaking with Sara's teachers (and Sara), we've decided to move her out of Gr. 6 Writing Lab at the end of Q1.  Sara has demonstrated a high-level of competency in her writing and we believe she will continue to flourish as she moves forward.  Please let me know if you have any questions or concerns.  Well done, Sara!


Sen var det Goggos tur och även han drog sin presentation för mig. Vi träffade därefter hans hemklasslärare Miss d´Ambrosio som han har i science. Science är hans svagaste ämne just nu, men läraren sa att vi inte behövde vara oroliga - hon hade med avsikt gett ungarna svåra uppgifter i terminens början och de måste alla komma in i rätt arbetssätt. Han hänger med bra och är tydligen en intresserad elev som gillar att vara i skolan. Så här glad var han efter sitt möte.


Efter konferenserna var barnen lediga. Hugo hängde med sina kompisar i skolan - bland annat en ny svensk jämnårig kille som heter Max. Jag och Sara åkte då till PIM eftersom vi var spända på att besöka H&M som öppnat butik där nu i veckan. H&M har nu två affärer här i Jakarta. Det var stor öppningsceremoni i Gandaria City i förra veckan då man öppnade den första butiken - både den svenska ambassadören och Stefan Persson var med.


Det var en speciell känsla att gå omkring på H&M. Det kändes nästan som att vara hemma. Priserna verkar vara jättebra - de spanska kedjorna är annars dyrare än hemma. De spanska kedjorna har sina butiker fulla med höst- och vinterkläder just nu. Bara. H&M verkar ha bättre koll på klimatet här. Visst fanns det några vinterkläder även där, men man kunde köpa sommarkläder också. Vi kom hem med varsin T-shirt till barnen.

Vi hade inte så lång tid på oss på PIM och dessutom flera ärenden att uträtta eftersom det är någon i familjen som fyller år imorgon. Det blev dock ett effektivt besök där det mesta kunde bockas av. Sen var det fullt spett till frissan genom en helt odräglig trafik. Jag fick småspringa den sista kilometern eftersom bilarna stod helt stilla. Nu väntar packning eftersom vi åker till Bali imorgon. Höstlovet börjar då.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar