onsdag 9 juli 2014

Badbåt

Jag och barnen bor på första parkett i nuvarande hotell. Vårt rum ligger på bottenvåningen precis vid poolen.


Idag tog vi bådbåten ut till Kolimbithres - en av de närbelägna stränderna som ligger på andra sidan bukten från Naousa. Det blåste lite på förmiddagen idag så det var skönt att båtturen inte tog mer än tio minuter.



Det var inte ett moln på himlen idag heller och vattnet är alldeles blått och klart.


Vi började med en lunch på en strandtaverna och gick sen direkt till en aquapark som låg på några minuters promenadavstånd från det ställe som båten landade vid. Enligt uppgift skulle vattenparken vara en av Greklands största, men dessvärre var det ingen av rutschkanorna som imponerade på våra bortskämda små barn. Vi la oss på parkens strand istället och fick en härlig eftermiddag.


Alla var i och badade och vattnet kändes mycket varmare än tidigare. Vi hoppade och dök från piren också. Och som Tony Irving skulle ha sagt; det blev monnga fyyra-poengare, men det var ingen rumba.





Denna skrämmande varelse samt alla hans syskon och kusiner aktar sig både Hugo och Gustav för. De har kattskräck trots att de flesta katter vi hittills sett här i Grekland både ser välgödda och välmående ut. Kissen nedan låg och sov så fridfullt vid  restaurangen som vi åt middag på ikväll.


Vi var alla sugna på pita gyros igen och hamnade därför på en enklare krog i en av gränderna.


Hugo och jag hoppade dock pita gyrosen och delade istället på en grilltallrik. Den lokala korven var nog smaskigast. Och brödet förstås - det är så gott.


Ikväll är det fotboll på TV.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar