fredag 18 juli 2014

Sista dagen på Naxos

Det var moln och även lite regn idag - för första gången på hela vår vistelse här i Grekland.


Vi kände inte riktigt för att gå till stranden utan tänkte ta en tur in till stan istället. Vi köpte bussbiljetter och ställde oss vid närmaste busshållplats för att vänta på bussen. Det finns ingen tidtabell som gäller - bussarna går när de vill med cirka 20 minuters mellanrum. Vi väntade och efter en stund kom så buss nummer ett. Den stannade dock inte vid vår hållplats utan fortsatte vidare eftersom det redan var fullt med folk på bussen. Vi väntade en bra stund på buss nummer två. När vi hade väntat i en sammanlagt en timme gav vi upp. Det hade då dessutom klarnat upp och vi bestämde oss för att gå till beachen istället.


Vi gick bort till samma ställe som igår - till vår sten vid Agia Anna-stranden. Barnen hoppade från stenen.



Vi träffade Lise och gänget inne i stan på kvällen och åt en sista middag här på Naxos tillsammans. Vi satte oss på en fin restaurang i den gamla staden. Vi var de första gästerna där för kvällen trots att klockan var 19:30. Så småningom kom det fler människor.


Fin dekoration i restaurangen.


Det har varit toppen att träffa familjen Hjelmström här. Vi har redan sagt att vi ska ta en grekisk middag hemma i Jakarta tillsammans tså att Chrille också får vara med.


Gränderna i gamla stan är fulla med restauranger och affärer. Det är så mysigt här.


Små roliga prästskulpturer kunde man köpa i en av affärerna.


Imorgon är det uppstigning tidigt eftersom vår båt till Aten går redan klockan 09:30.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar