tisdag 15 juli 2014

Procession genom staden

Vi hade en lugn och härlig dag igår. Sara kände sig lite risig på grund av sin förkylning och ville hålla sig hemma. Vi hängde vid poolen på förmiddagen och barnen spelade schack i trädgården.


Efter lunch stannade lilla Vafs hemma medan Hugo och jag promenerade bort till den fina stranden som jag hade upptäckt under min morgonpromenad. Stranden visade sig vara en nudiststrand och det låg ganska så många nakna människor där igår. Det verkar vara flest killar som gillar det här med att sola och bada naken. En lekman som jag tycker att det är OK att man ligger ner och solar naken, men många spatserar omkring en hel del och jag tycker att det är lite motbjudande med allt dingel. Vi la oss på klipporna en bit från dem...


...och badade i det fina och klara vattnet. Hugo låg och lyssnade på två nedladdade sommarprogram - han tyckte speciellt om Börje Salmings sommmarprat.


På kvällen kände sig Sara lite friskare och vi åkte in till stan och åt tapas på en spansk restaurang som låg fantastiskt trevligt med fin utsikt över strandpromenaden.



Vi hade 'fönsterbord' vilket var perfekt eftersom vi hade hört att det skulle bli en procession genom staden. Igår firade man nämligen ett av sina helgon Agios Nikodimos.


Det dröjde innan de kom, vi orkade inte sitta kvar på restaurangen längre utan gick ner i folkvimlet istället. Det var mycket folk ute igår. Och snart kom prästerna med sitt följe. Det var många präster som gick i processionen till eller från - vi vet inte riktigt, katedralen här i staden. Tyvärr blev mina bilder från kvällen inte så bra.


En orkester syntes också till.




Och sen kom hela folkmassan.


Då tog vi en taxi hem. Vi missade därför fyrverkeriet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar