torsdag 17 juli 2014

Härlig beach-dag

Det blev en skön och kul dag på stranden idag även om det var lite gnäll från barnen i morse om att det börjar bli lite tråkigt nu. Jag tyckte att de gott kunde engagera sig lite själva och hitta på någonting att göra och inte hela tiden vänta på att det roliga ska serveras dem.
Vi promenerade bort till Agia Anna-stranden och åt lunch på en av restaurangerna där. Vi spelade några omgångar skitgubbe också.


Vi gick sedan bort till den södra delen av stranden.


Lise och gänget anslöt en liten stund senare och vi låg och stekte oss på de fina klipporna.


Vi badade och snorklade lite längs stenarna men såg knappt någon fisk alls. Är Medelhavet helt utfiskat undrar man ju. Det enda man ser under vattenytan är sjöborrar. Vi flyttade på två stycken som låg i vattnet i närheten av oss så att vi slapp trampa på dem när vi skulle i och bada.



På kvällen var vi inne i stan igen. Vi åt en grekisk middag på en enklare restaurang som vi trodde var bra eftersom det alltid är fullt med folk där. Förrätterna vi beställde var alla jättegoda - speciellt de stora baconlindade aubergineskivorna som var fyllda med fetaost och gratinerade i en tomatsås. Min huvudrätt slapp jag betala för eftersom den var alldeles kall och inte speciellt god. Jag blev irriterad på kyparen som ansåg att jag hade problem. Jag svarade att han var oprofessionell som ansåg att gästerna var de som hade problem när maten inte var bra. Jag trodde dessutom att jag hade fått in min bordgrannes mat eftersom en tjej nyligen hade skickat ut en rätt som såg precis ut som den jag hade fått in. Hugos biff var nog ingen biff heller utan en fläskkotlett.


Vi gick bort till Apollotemplet...


...som ligger på en höjd vid strandpromenaden.


Man hade en riktig vykortsvy över staden därifrån.



Sara tog många självisar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar