lördag 12 juli 2014

Sista dagen på Paros

Kussarna åkte ju igår så Hugo och Sara hade därför en riktigt tråkig heldag på hotellet. De ville inte hitta på något alls utan satt inne på hotellrummet med sina datorer och ipads hela dagen. Jag fick med dem ut en sväng på kvällen då vi gick in till byn för att äta middag. Vi valde restaurang med omsorg och hamnade till slut på ett av ställena vid hamnen. Vi var de enda gästerna vilket var oroväckande, men maten visade sig vara riktigt bra. Hugo och jag delade på moussaka och fyllda tomater medan Sara bara vågade sig på en biff.


Vi fick en complimentary efterrätt - verkar vara standard här i Naousa, och Hugo smaskade i sig nästan hela citronmoussen med jordgubbssås själv.


Solen gick ner när vi var på väg hem och jag tog denna fina bild på vårt hotell och stranden nedanför.



Idag var vi på stranden igen. Vi promenerade som vanligt bort till hamnen för att ta en båt och passerade dessa små fåglar - jag vet inte om det är ankor eller svanar men de stog helt stilla i skuggan - kanske för att ta skydd mot solen.


Idag åkte vi till Monasteris-stranden som ligger på västra sidan av Naousa-bukten.


Skepparen var verkligen tåfärdig.



Vi öppnade med en god lunch på stranden som kanske skulle upplevas som ännu godare om alla gäster åtminstone kunde ha en tröja på sig....


Vi skippade trängseln på stranden och gick bort mot klipporna istället.



Gud så fint det var.


Det var en fin vit sandbotten överallt - inte ens en liten sten riskerade man att trampa på. Det kändes som att bada i en stor pool. Klart den bästa stranden på semestern hittills. Synd att familjen Alexanderson missade detta underbara ställe.



Vi låg på de solvarma klipporna och njöt hela eftermiddagen.



Vilken fantastisk sista dag vi fick på Paros.


Det blev pita gyros till middag igen men vi varierade oss lite genom att beställa grillad halloumi till förrätt.


Brödet till tsatsikin är fantastiskt gott.


Vi har haft en härlig vistelse här på Paros och lämnar nu när det är som bäst. Imorgon tar vi båten till Naxos.


Det enda vi saknar nu är Chrille. Det hade varit så mysigt att ha honom här. Jag tog kort på nedanstående tavla som hänger i vår reception. och tänker på att jag måste ha gjort någonting bra i ett föregående liv för att få ha det så bra och att ha blivit återfödd som en expat wife in Jakarta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar