tisdag 1 juli 2014

ABBA-museum

Fredagskvällen tillbringade jag ute hos Bisse i hennes nya fina lägenhet vid Lappis. I lördags träffade Sara och jag morfar och åt lunch med honom i Skäris. Vi passade på och shoppade lite också.


Sen åkte vi ut till Jeanette, Johan, Lova och Linus. Vi sov över och det är så mysigt att hinna prata ordentligt.


Vi tog en tur ut till Gustavsberg på söndagen - Jojje tog med sig ungarna till det fina äventyrsbadet medan jag och NetNet gick och botaniserade i outletaffärerna och tog därefter en fika på Torncaféet där vi hade denna fina utsikt. Vi åt himmelskt goda mandelmassebullar.


Vädret var fortfarande piss - tjejerna kunde bara ta ett snabbdopp i Bagarsjön för att inte frysa ihjäl.



Det dåliga vädret fortsatte även på måndagen så utomhusaktiviteter fick vänta. Vi åkte ut till ABBA-muséet ute på Djurgården istället.


Rundturen rivstartade med en kortfilm av Jonas Åkerlund och därefter fick man gå runt med en audioguide. Först fick man lära sig allt om de fyra ABBorna.


Sedan såg man hur deras fantastiska karriär hade startat.


Barnen tyckte dock att det var sådär kul efter bara ett kort tag.


Det blev roligare med de mer interaktiva inslagen.


På bilden nedan försöker Sara mixa en låt för att få den att låta som Tretows originalmix.


Vi gick in i studion allihopa och sjöng tillsammans. Upplägget var som på Singstar och vi lyckades inte pricka in så många toner tyvärr.


Man hade byggt upp flera kända ABBA-interiörer. Bland annat Bennys kända musikskrivarstuga i skärgården.


Stickans kontor.


Polarstudion.


Det roligaste var nästan nedanstående attraktion där man fick gå upp på scenen och sjunga och dansa tillsammans med hologram-ABBA. Jag och Jeanette gick givetvis upp eftersom ungarna inte vågade eftersom de övriga museibesökarna var publik.


Vi såg att de var rejält sugna på att testa och efter lite övertalning var de uppe alla tre. Teknikupplägget var otroligt häftigt. Från scenen såg man sångtexter och vilka rörelsen man skulle göra på en skärm som inte syntes från publiken.


Man kunde spela in en video också och alla saker som man hade gjort under dagen hade sparats och man kunde titta på allt hemma senare.


ABBAs sista video är otroligt kul. Se den på Youtube! ABBA medverkar som dockor och Robert Gustavsson gör en rolig figur. Det är en massa andra kändisar med också.


Våra barn känner ju till ABBA tack vara Mamma Mia-filmen som de sett så museet fick ett högt betyg av oss alla.


Vi promenerade därefter in mot stan...


...och åt lunch på ett trevligt litet fik - Café Grand Rue vid Storgatan. Man hade nog inte hittat dit om inte Jeanette hittat det i en artikel med Stockholmstips.


Det hanns med shopping på NK och Gallerian efteråt också och vi var rejält möra i benen efter den händelserika och mycket roliga dagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar